loader
TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79’UNCU ÜLKESİ OLDU

TÜRKİYE DÜNYANIN EN MUTLU 79’UNCU ÜLKESİ OLDU

 

2019 Dünya Mutluluk raporuna göre, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye’nin bu listeye 79’uncu sıradan giriş yaptığı görüldü.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Türkiye dünyanın en mutlu 79’uncu ülkesi oldu. Rapor, ülkelerin gelir, sağlıklı yaşam beklentisi, sosyal destek, özgürlük, güven ve cömertlik değişkenleri baz alınarak hazırlanırken, listenin en başına Finlandiya’nın yerleştiği görüldü. Finlandiya’dan sonra ilk 10’da yer alan diğer ülkeler ise; Danimarka, Norveç, İzlanda, Hollanda, İsviçre, İsveç, Yeni Zelanda, Kanada ve Avusturya olarak sıralandı. Buna karşın 156 ülkenin yer aldığı listenin en sonuna Orta Afrika ülkesi Güney Sudan’ın yerleştiği kaydedildi.


Etiketler: mutluluk Türkiye Birleşmiş Milletler 2019 Dünya Mutluluk Raporu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Bekçilik sınavını kazanamayınca öyle bir şey yaptı ki...

DANA'da bekçilik sınavına giren ancak kazanamayan bir kişi, bekçi kıyafeti giyip ruhsatsız silahını da beline takıp arkadaşıyla birlikte gezerken polise yakalandı. 

Çukurova ilçesine bağlı Kabasakal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova İlçe E...

Aydın'da yangın! Balkonda uyudular ölümden kurtuldular

Aydın’ın Efeler ilçesinde, bir evde çıkan yangında, yaşlı çifti balkonda uyumaları ölümden kurtardı. 

Yangın, Cuma Mahallesi 209 sokakta bulunan tek katlı bir evde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Orhan ve Sacide Ö. hava sıcaklığının yüksek olm...

ÇEVKO Vakfı’ndan Çağrı

ÇEVKO Vakfı’ndan Çağrı


5 yıl önce Best Haber

Ülkemizde sürdürülebilir geri kazanım sisteminin gelişimine öncülük eden ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı, yılbaşı hediye ambalajlarının ayrı biriktirilerek mahallelerdeki geri kazanım kutularına atılması çağırısında bulundu. ÇEVKO Vakf�...