loader
Türkiye dünyadaki 13. büyük ekonomi

Türkiye dünyadaki 13. büyük ekonomi

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor." dedi.

Londra Finans Merkezi Başkanı Peter Estlin, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) düzenlediği "Brexit sonrası finans ve hizmet sektörlerinde Türkiye - Birleşik Krallık iş birliğini güçlendirmek" panelinde konuştu.

Estlin, 2017 yılında İngiltere'nin Türkiye'nin 2. ihracat pazarı olduğunu söyledi.

İngiltere için Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olduğunun altını çizen Estlin, "Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler iyi. Bunu daha çok geliştirmeliyiz ve bu ilişkiler çok eskiye dayanıyor." açıklamasında bulundu.

"Türkiye lokasyon olarak çok iyi bir noktada"

Estlin, Türkiye'nin lokasyon olarak çok iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, "Türkiye bizi güneşi ile çok etkiliyor. İngiltere'den Türkiye'ye birçok turist geliyor. Türkiye'nin turistlere servisi çok üst seviyede. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminde 20 milyar dolardan fazlasını hedefliyoruz. Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor." diye konuştu.

TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası ise "Kendi ajandalarında belediyecilik, finans, bütçeler, reformlar bunların nasıl uygulanacağını ve finans çevresini nasıl etkileyeceği konularının olduğunu belirtti.

Kaleağası, "Türkiye'nin ekonomisini Avrupa Birliği (AB) ekonomisine nasıl entegre edebiliriz, bunları konuşuyoruz ve bu konuşmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DUNYA.COM 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.dunya.com/ekonomi/turkiye-dunyadaki-13-buyuk-ekonomi-haberi-442973


Etiketler: EKONOMİ TÜRKİYE DOLAR TÜRK LİRASI

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Doların ateşi inmiyor! Yüksek seviyelere sabitlendi

Dolar/TL, dün sert yükselişe geçse de fazla kalıcı olmadı. Dün 5.80 seviyesinde seyreden dolar/TL güne 5.82 ile başladı. 

Kapalıçarşı'da 5,8170 liradan alınan dolar, 5,8190 liradan satılıyor. 6,4600 liradan alınan Avro'nun satış fiyatı ise 6,4620 lira olarak belirlendi.

...
CHP’Lİ ÖZER: ELMA İHRACATI DURMA NOKTASINDA

CHP’Lİ ÖZER: ELMA ÜRETİCİSİ ZOR DURUMDA

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer,Türkiye genelinde elma ihracatında söz sahibi olan Elmalı’da hem iç hem dış piyasaya ihracatın durma noktasına geldiğini söyledi. Özer, “Soğuk hava tesislerinin dolu olmasına karşın üreticil...

ATSO Başkanı Çetin DÖSİAD’a Konuk Oldu

ATSO Başkanı Davut Çetin, DÖSİAD aylık olağan toplantısına konuk oldu. Toplantıda DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, dernek olarak sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Diş Hekimi Hüseyin Yoldan’ın önerisiyle Döşemealtı bölgesindeki ilköğretim ve ortaöğr...