loader
‘Şark Bülbülü’ Anıldı

‘Şark Bülbülü’ Anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında tesadüfen tanışarak şarkılarını dinlediği ve güçlü sesinden dolayı "şark bülbülü" unvanını verdiği ses sanatçısı Celal Güzelses’i vefatının 60. Yılında bir konserle andı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi’nde “Celal Güzelses’i Anma” Diyarbakır Türküleri Konseri düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Celal Güzelses’in ailesinin de katıldığı konsere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Konserde, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti sanatçıları  Güzelses'in eserlerini seslendirdi. Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Bedri Ayseli de eşsiz sesiyle geceye renk kattı.
Başkan Türel’e teşekkür
Birbirinden güzel Diyarbakır türkülerinin seslendirildiği gecede dinleyenler mest oldu. Başkan Menderes Türel, Güzelses ailesiyle bu önemli organizasyonda birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türel, “Kıymetli dostumuz değerli Sanatçı Bedri Ayseli’nin de burada bu muhteşem eserleri seslendirecek olması bu gecenin benim için çok farklı bir anlam taşımasına vesile olacak” dedi. Gecenin sonunda ise Celal Güzelses’in oğlu Erdem Güzelses, torunu Celal Güzelses ve DİTAV Yönetim Kurulu 2. Başkanı Nadire İçkale Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e böyle bir gece düzenledikleri için teşekkür etti. 


Etiketler: ‘Şark Bülbülü’ Anıldı Celal Güzelses’i anma töreni Şark Bülbülü olarak tanınan sanatçımız Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığ Celal Güzelses’i Anma Diyarbakır Türküleri Konseri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ


5 yıl önce Best Haber

Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Komisyonu Başkanı Atay Uslu 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti:

“Tarih boyunca yaşanan mülteci sorunu günümüzün de en &o...

Yaz kursu öğrencileri Zafer Bayramı’nı kutladı

Yaz kursu öğrencileri Zafer Bayramı’nı kutladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi yaz
kurslarına katılan öğrenciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Öğrenciler okudukları
şiirler ve seslendirdikleri şarkılarla zafer coşkusu y...

Kepez’den jet hizmet

Kepez’den jet hizmet


4 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi sakinlerinin 'yol hizmeti’ talebini 24 saat geçmeden karşıladı. ASAT’ın kanalizasyon yapmasını beklenmeden yollarda yaşanan toz ve çamur problemini sona erdirecek olan çalışmalara başlandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, g...