loader
SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sanayi endeksine dair Ocak 2019 raporunu yayınladı. Raporda sanayi üretiminin bir önceki yılın ocak ayına göre %7,3 azaldığı kaydedildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7, imalat sanayi sektörü endeksi %7,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,7 azaldı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre %1 arttı
 
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,7, imalat sanayi sektörü endeksi %1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,1 arttı.


Etiketler: sanayi ekonomi üretim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

TÜİK SEKTÖREL GÜVEN ENDEKSLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu Mart 2019 sektörel güven endekslerini açıkladı.

Hizmet sektörü güven endeksi 81,6 oldu
Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Şubat ayında 79,5 iken, Mart ayında %2,6 oranında artarak ...

Egeli ihracatçılar,sürdürülebilir üretim ve ihracat yapacak

İhracatı daha az karbon ayak izi bırakarak yapma hedefiyle hareket eden Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2020 yılını “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan etti. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Sürdürülebilir bir dünya için, sürdürülebilir ü...

TOKİ, 130 işyeri ile 91 konutu satışa çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 16 ilde 130 işyeri ile 20 ildeki 91 konutu ‘açık artırma yöntemi’ ile satışa çıkardı.
Açık Artırma 5 Kasım Salı günü, saat 13.00’te TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki Merkez Binası’nda ...