loader
SALI GRUBU DSP’NİN ADAYLARINI KONUK ETTİ

SALI GRUBU DSP’NİN ADAYLARINI KONUK ETTİ

Antalya’da DSP’nin ikisi kadın 4 belediye başkan adayı Salı Grubu’na konuk oldu. DSP’li adaylar Salı Grubu toplantısında 31 Mart seçimleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. DSP’li adayların hedefinde kendilerini sol oyları bölmekle itham eden geçmişte siyaset yaptıkları CHP vardı.
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun (Salı Grubu) bu haftaki toplantısına Demokratik Sol Parti’ninDSP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Reşat Oktay,  DSP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Yıldıray Sapan, DSP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Buket Dağlı ile DSP Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Nuket Şirin konuk oldu. Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis ve İhtisas Spor Kulübündeki (ATİK) toplantıya;  yaklaşık 40 kişi katıldı.  
SİYASETÇİ TARLADA YETİŞMİYOR
Geçmişte MHP ve CHP çatısı altındaMuratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptıktan sonra partisinden istifa edip DSP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Mustafa Reşat Oktay konuşmasında neden CHP’den ayrıldığını anlattı. Oktay, “ Siyasetçi tarlada yetişmiyor.  Bu bir tecrübe, deneyim, birikim işi. Bu birikimi toplum için kullanmanız gerekyor. Doğal olarak size de bu imkanın tanınması gerekiyor. Eğer bu imkan tanınmıyorsa mücadelenize devam etmeniz gerekiyor” dedi. Kendisinin ülkede iktidar sorunu değil, muhalefet sorunu olduğuna inandığını söyleyen Oktay, CHP’nin muhalefet partisi görevini yapamadığını iddia etti.  Ana muhalefet partisinin tek parti dönemi hariç ülkeyi yönetme tecrübesi olmadığını ileri süren oktay “ Rahmetli Ecevit döneminde devleti yönetme imkanı bulmuş bir siyasi partide devam etme kararı aldık” diye konuştu.
DAMACANA PROJESİNE AĞIR ELEŞTİRİ
Konuşmasında diğer adayların projelerini de eleştiren Oktay, isim vermeden CHP’nin adayı Muhittin Böcek’in damacana ile su projesi üzerinde durdu. Oktay “Arkadaşlar bunların hepsi tırı-vırı. Ben yılların belediyecisiyim. Kimse kimseyi kandırmasın. Öyle’ 5 bin konut yapacağım”, bilmem kime faizsizkredi vereceğim,  bedavaya su vereceğim,  damacanayla su satacağım’ gibi laflar Antalya’ya yakışmıyor. Damacanayla su satacağım diyor.  Kardeşim Antalya belediye başkanı insanlara çeşmeden sağlıklı su, ucuz su vermekle mükelleftir. Damacana ile su satma mükellefiyetinde değildir. 5 bin tane konut yapacakmış. Ya sen kimsin kardeşim” dedi.
BELEDİYECİLİK KANUNLA YAPILIR
Antalya Büyükşehir Belediyesinin bütçesini en iyi kendisinin bildiğini ileri süren Oktay, “ Menderes Türel’den de iyibilirim. Çünkü son 4 yıldır Ana denetim Komisyonu başkanlığını ben yapıyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesinin 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla munzam geliri aldığı krediler hariç 1 milyar 850 milyon lira. Buna ASAT dahil değil.  Buna karşılık kısa ve uzun vadeli borç stoğuo tarihteki döviz kurlarına göre 2 milyar 750 milyon liradır. Çünkü borçların bir kısmı dövize endekslidir. Yüzde 60 cari giderlerin var. Bütçenin 2 katı borcun var. Ev kadınlarına beşer bin lira faizsiz borç verecekmiş. Kardeşim belediyecilik kanunla yapılır. Babasının çiftliği filan değil kimsenin” dedi. 
ANTALYANIN ASIL SORUNU İHMAL EDİLİYOR
Diğer adaylardan farklı olarak belediye başkanı seçilmesi halinde Antalya’yı 2060 yılına j hazırlayacak projeleri gerçekleştireceğini söyleyen Oktay,  Antalya kent merkezinde yenilenmesi gereken 1970’li yıllardan sonra inşa edilen yaklaşık 300 bin yapı olduğunu söyledi. O tarihlerde kanalizasyon altyapısı olmadığına dikkat çeken Oktay bu binaların atıklarının fosseptik çukurlarında toplandığını söyledi. Binaların ana kolonlarının yaklaşık yarısının fosseptik çukurlarında olduğunu savunan Oktay bu sorunun görmezden gelindiğini iddia etti. Okyat,  “Antalya 2. Derece deprem kuşağı. Allah göstermesin faciayla karşı karşıya kalırsak ne yaparız diye ağzına alan yok.  Düşünen yok. Yarın bir deprem olduğunda binalar yıkıldığında ne yapılacak.Mülkiyet sorunları nasıl çözülecek. 300 bin binada 3 milyon mülkiyet çıkıyor. Antalya’nın dönüştürülmesi, yeni kent alanlarının açılması gerekiyor.  Kale içi surlar dökülüyor. Antalya’nın surlarına 10 yıldır 5 milyon lira bütçe ayırtamadım” dedi. 
SAPAN’DAN CHP’YE VE ÜMİT UYSAL’A ELEŞTİRİ
Muratpaşa Belediye Başkan adayı CHP eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da Kendisinin gerçekleri söyleyip “kral çıplak” dediği için 2015 yılında CHP’den ihraç edildiğini söyledi. “Şu andaki yeni CHP yöneticileri içinde bir tek Atatürkçü var. O da sayın Deniz Baykal’dır. Başka da yok” diye konuşan Sapan,   tekrar aday gösterilen CHP’li Muratpaşa Belediye BaşkanıÜmit Uysal’ı eleştirdi. Ümit Uysal’ın iletişime kapalı biri olduğunu ileri süren Sapan, “Birisi gitti. Başkanla görüşmek istiyorum dedi. O da görüşmedi. Adam kendisini cayır cayır yaktı ve öldü. İletişim kuramadığı için. A sosyal bir kimlik” iddiasında bulundu. Muratpaşa’da Ümit Usal’ın, Muratpaşa’daki CHP’nin oylarını da düşürdüğünü savunan Sapan,  seçimi kendisinin kazanacağını iddia etti. Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Buket Dağlı da uzun yıllar siyaset yaptığı CHP’den hem kadın adaylara 31 mart seçimlerinde yer verilmediği için hem de ulusalcılar istenmediğini düşündüğü için istifa edip DSP’ye katıldığını söyledi. DSP’de siyaset yaptıkları için kendilerini başkalarının değirmenine su taşımakla itham edenler olduğunu söyleyen Dağlı, ”Sanki CHP iktidarda da DSP seçime girince muhalefete düşecek. Ben bunu kabul etmiyorum” dedi. 


Etiketler: SALI GRUBU DSP’NİN ADAYLARINI KONUK ETTİ Salı Grubunun bu haftaki konukları Salı Grubu aylık olağan toplantısı salı grubu toplantı konukları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ENGELSİZ KAFE’DE JİMNASTİK VAR.

ENGELSİZ KAFE’DE JİMNASTİK VAR.


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Engelsiz Kafe’deki özel çocukların sporla; bedensel, zihinsel ve sosyal

gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla jimnastik eğitimi veriyor

Yenilenen yüzüyle hizmet vermeyi sürdüren Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, özel spor

programlarına da evsahipliği yapıyo...

Yerleşik yabancılar bu şenlikte buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 
Antalya’da yerleşik olarak yaşayan 48 ülkeden vatandaşların ve öğrencilerin katılacağı ‘1.Kültür ve Eğitim Şenliği’ düzenliyor.Ülkeler korteji ve halk dansları gö...

Konyaaltı Belediyesi Çocuk Tiyatrosu sahne aldı

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) çatısı altında kurulan ve sahneye koyduğu oyunlar ile adından söz ettiren Konyaaltı Belediyesi Harikalar Çocuk Tiyatrosu, “Dünyayı Yanağından Öptük” adlı oyun ile sahne aldı.

Konyaaltı Belediyesi Harikalar Çocuk Tiyatrosu ü&...