loader
Sağlık Bakanlığından 'ilaç erişimi' iddialarına açıklama

Sağlık Bakanlığından 'ilaç erişimi' iddialarına açıklama

Sağlık Bakanlığından, yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında yayınlanan haberde, "İthal ilaçlar neden piyasada bulunamıyor?" sorusunun gündeme getirildiği belirtildi. 

İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesinde bulunan ilaçların İlaç Takip Sitemi üzerinden eczane ve ilaç depolarınca her an izlenebildiği ifade edilen açıklamada, sistem sayesinde temininde güçlük çekilen ilaçların bulunduğu eczane ve ecza depoların tespit edildiği ve stok takibinin yapıldığı belirtildi.

Bakanlığın hastaların ilaca erişimde herhangi bir sorun yaşanmaması için özveriyle çalıştığı vurgulanan açıklamada, hali hazırda ithal ya da yerli hiçbir ilaçla ilgili tedarik problemi yaşanmadığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberde bahsi geçen Adrenalin Ampul ile ilgili de bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Hastanelerde sağlık profesyonellerince uygulanmakta olan Adrenalin Ampul, eczanelerde bulundurulması zorunlu ilaçlar listesinde yer almamaktadır.

Üreticiden eczacıya ilaç akışında, sevkiyatta herhangi bir sorun yoktur. Farklı ilaçların bazı eczanelerde tedarik edilememesinin, dağılımdan kaynaklanan münferit hadise olduğu değerlendirilmektedir."

Söz konusu haberde yer alan "kur düzenlemesi nedeniyle firmaların Türkiye'ye ilaç getirmek istemediği ve zam beklentisi nedeniyle ecza depolarının ilaç stokladığı" iddialarının asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan avro değeri ile ilgili kur düzenlemesi yılda bir kez yapılmaktadır. Stokçuluğun önüne geçebilmek için ise yeni fiyatların yürürlüğe girme süresi (eğer fiyat artışı varsa) 45 günden 5 güne indirilmiştir." ifadelerine yer verildi.


Etiketler: sağlık bakanlığı ilaç deposu eczane

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Güneş çarpması için hangi doktora/bölüme gidilir?

Güneş çarpması, vücudunuzun aşırı ısınmasından kaynaklanan, genellikle yüksek sıcaklıklara uzun süre maruz kalmanın veya fiziksel eforun bir sonucu olarak ortaya çıkan bir durumdur. Peki, Güneş çarpması için hangi doktora/bölüme gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

10 Beslenme trendi !

10 Beslenme trendi !


5 yıl önce Best Haber

Yeni bir yıla başlamak kendimize özel hedefler belirlemek, yeni kararlar almak, daha cesur adımlar atmak, çok daha fit ve sağlıklı yaşam için motive edici bir dönemdir. Yeni yıl ötelediğimiz diyete başlamanın, spor salonuna yazılmanın tam vaktidir. 2020 yılında kendimizi dinlememiz, bedenimizi sevmemiz ve iyi ya...

Evde kalan çocuklar ve davranış biçimleri

Koronavirüs nedeniyle “uzaktan eğitim” okul çağında çocuğu olan her ailenin gündemine girdi. Ebeveynlerin çok da alışık olmadıkları bu durumu sağlıklı yönetebilmeleri için bilinmesi gerekenleri Bahçeşehir Koleji eğitim uzmanları bir araya getirdi.