loader
Sağlık Bakanlığı, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları için eğitim kitapçığı hazırladı. Şiddetin engellenmesi için doğru taktikler sıralandı.

Sağlık Bakanlığı, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları için eğitim kitapçığı hazırladı. Şiddetin engellenmesi için doğru taktikler sıralandı.

Sağlıkta şiddet olaylarını en aza indirmek ve şiddet mağdurlarını sahiplenmek için 'Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı' hazırlayan Sağlık Bakanlığı, hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasındaki iletişimi güçlendirmek için de taktikler belirledi.

Bu kapsamda hazırlanan kitapçıkta önemli tavsiyelerde bulunuldu.

 

O tavsiyelerden bazıları şunlar:

  • Hasta ve hasta yakınlarını dinlerken göz teması kurun. 
  • Hastanın derdini anlatırken sözünü kesmeyin. Dinlerken başka şeylerle ilgilenmeyin.
  • Hasta konuşurken uygun jest ve mimikler kullanın. Hastanın söylediklerini onaylıyorsanız başınızı sallayın ve tebessüm edin.
  • Hastaya “siz” dili ile hitap edin. Sade, anlaşılır ve hastanın anlayabileceği ifadeler kullanın.
  • Uygun ses tonu ile konuşun, yargılayıcı ve genelleyici ifadelerden kaçının.
  • Türkçe karşılığı bulunan kavramlar için tıbbi terimler kullanmayın.
  • Yüksek dozda nasihat cümleleri kurmayın.
  • Öfkelenme durumunda derin nefes alın ve sessiz kalın. Ya da derhâl oradan ayrılın.

KAYNAK;SPUTNİKNEWS.COM

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905211039109712-saglik-bakanligindan-siddete-karsi-tavsiyeler-hastanin-sozunu-kesmeyin-siz-deyin/ 


Etiketler: ŞİDDET EĞİTİM SAĞLIK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız…

BOY UZAMASINA YARDIMCI BESİNLER
Çocukların uzun boylu olmasında şüphesiz genetik ve çevresel faktörler kilit rol oynuyor. Ancak beslenme alışkanlıklarının da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz? Acıbadem Taksim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral “Anne ...

Soğuk havalarda kalbinizi koruyun !

Soğuk havalarda kalbinizi koruyun !


5 yıl önce Best Haber

Kış mevsimi deyince akla çoğunlukla gribal enfeksiyonlar gelse de soğuk hava kalp hastalıklarında da artışa neden oluyor; hatta kalp krizi riskini yüzde 30 oranında artırıyor. Özellikle kalp, yüksek tansiyon, diyabet, akciğer hastalığı ve obezite gibi rahatsızlıkları olanların yanı sıra sigara içenler ve y...

Uzmanlar Uyarıyor:Korona virüs günlerinde Lens takmayın!

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Turgut Çoban, koronavirüse karşı alınan önlemler arasında el ve yüz temizliği kadar gözlerin de dikkatli şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu dönemde lens kullanmayın" dedi.


GÖZ Hastalıkları Uzmanı Doç...