loader
Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi

Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasına geçti. İlk uygulama Meydankavağı Mahallesi Mustafa Asım Cula Ortaokulu için yapıldı. Üç boyut sayesinde sürücüler önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılayıp hızlarını azaltıyor, öğrenciler de okullarına daha güvenli ulaşıyor.
Çağdaş ve yenilikçi çözümlerle kent sakinlerinin hayatını kolaylaştıran Muratpaşa Belediyesi, 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasına geçti. Uygulama ilk olarak ilçenin en kalabalık mahallerinden Meydankavağı’nda bulunan Mustafa Asım Cula Ortaokulu için uygulandı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, öğrencilerin ve yayaların güvenliği için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Uysal, “Üç boyutlu yaya geçidi sayesinde sürücüler önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılayıp hızlarını azaltıyor. Öğrencilerimiz de, bu sayede okullarına güvenle ulaşabiliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Meydankavağı Mahallemizin en önemli ulaşım akslarından olan 1561 Sokak’ta çalışmalarını tamamladı” dedi.
ÖĞRENCİLER ANLATTI
Okul öğrencilerinden Arda Biçimsever, 3 boyutlu yaya geçidinin ‘çukur varmış’ algısı yarattığını belirterek sürücülerin artık yavaşladığını söyledi. Alparslan Taşkınöz de taşıtların yaya geçidi olmasına rağmen eskiden hiç yavaşlamadığını ama 3 boyut sayesinde frene bastıklarını anlattı. Yine öğrencilerden Kadir Diyar ise karşıdan karşıya geçmelerini rahatladığını belirterek, “Araçlar ilerden tümsek var gibi görüyor ve yavaşlayarak geliyor” dedi.  7’nci sınıf öğrencisi Rauf Tayfur ise “Yaya geçidi çalışmasını çok beğendik. Geçmekte zorlanıyorduk. Muratpaşa’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 


Etiketler: Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi Muratpaşa Belediyesi yol yapım çalışmaları Muratpaşa Belediyesi 3 boyutlu yaya geçidi 3 boyutlu yaya geçidi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Çevreci otopark açılış için gün sayıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı açılış için gün sayıyor. 

'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla hayata geçirilen ve büyük beğeni toplay...

SAĞLIĞA PEDALLA!

SAĞLIĞA PEDALLA!


5 yıl önce Best Haber

Ülkemizin de en büyük sorunlarından biri olan çocuk yaşta obezitenin önlenmesi için Kepez’de okul düzeyinde projelere imza atılıyor.

Sağlığa Pedalla “eTwinning” Proje Eğitimleri kapsamında “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması...

Korona virüs mantar üretimine engel olmadı

Antalya'da kültür mantarı üretiminin merkezi ve Türkiye genelinde üretimin yüzde 65'inin hakimi olan Korkuteli ilçesinde üretim ara vermedi. Nemli ortamlarda yetiştirilen ve üreticinin kilogramı 5,5 TL'den sattığı ürünler marketlerde 10 TL'ye kadar alıcı buluyor.

&n...