loader
Müzik eşittir hayat

Müzik eşittir hayat

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) de katkılarıyla düzenlenen 18. Sonbahar Müzik Festivali'nde sahne almak üzere Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gelen caz sanatçısı Elif  Çağlar, çalışmaları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Uzun süren caz eğitiminin ardından yıllardır "kendi sesini bulmak" için caz müziği ile sevdiği diğer müzik türlerini harmanladığını söyleyen Çağlar, "Türkiye’de ilk defa bütün aranjmanlarını, söz ve müziklerini bir kadın müzisyeninin yazdığı ilk İngilizce albümü çıkardım. Bir Türk olarak hikayelerimizi böyle biraz daha evrensel anlaşılır kılmak adına, bütün dünyayla paylaşmak adına böyle bir yol seçtim." ifadelerini kullandı.

Daha önce Kosova’nın başkenti Priştine’deki Priştine Caz Festivali'nde birkaç kez sahne aldığını aktaran Çağlar, Kosova’daki havanın her zaman muhteşem olduğunu, müzikseverlerin kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

"Müzik bir tutku"
Çağlar, "Bu konuda biraz çekingenliğimizi kırıp, biz de evrensel müzik yapıp, kendimizi de kimliğimizi de içine katıp buradayız diyebiliyoruz. Sesimizi çıkartabiliyoruz. Ben de caz konusunda Türkçe çalışmalarımın yanı sıra İngilizce parça ve bestelerle bu yolda ilerlemeyi hedefliyorum." dedi.

YEE’nin kültür alanındaki katkılarına da değinen Çağlar, "Bu tarz şeyler çok önemli, kültür sanat vasıtasıyla iki tarafta başka bir köprü kurmuş oluyor. Zaten burada Türk vatandaşları çok fazla var, ekstra bir bağlılık var Türkiye ile Makedonya arasında ama bunun da müzikle pekiştirilmesi çok kıymetli bir şey bence, umarım uzun seneler devam eder bu iş birlikleri." şeklinde konuştu.

Müziğin kendisi için hem hayatın içinden hem hayata bağlayan, bazen hayattan uzaklaştıran bazen de tam ortasına atan çok önemli bir güç, bir tutku olduğunu söyleyen Çağlar, "Müzik eşittir hayat." dedi.


Etiketler: müzik hayat üsküp Enstitüsü müzik festivali

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dob'dan türküler ve dans gösterisi

Dob'dan türküler ve dans gösterisi


5 yıl önce Best Haber

Aralık ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eserin müzik düzenlemeleri Deniz Yıldız’a, metni ve rejisi Fatih Şanal’a ait.

Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müzi...

ÜNLÜ OYUNCU MERT FIRAT VE MÜZİSYEN KORHAN FUTACI İLE

Sabahattin Ali’nin “Değirmen” ve “Sırça Köşk” hikâyelerinden derlenen “Rivayet Radyosu”, DasDas’ta Vodafone Red First müşterilerine özel olarak sahnelendi. Vodafone Red, yeni kampanyasıyla, Red First müşterilerine, “Rivayet Radyosu”nun özel g&ou...

En ‘ikonik’ tavşan rekor kırdı

En ‘ikonik’ tavşan rekor kırdı


5 yıl önce Best Haber

ABD'li heykeltıraş Jeff Koons'un "Tavşan" isimli paslanmaz çelikten yapılan heykeli 91.1 milyon dolara (yaklaşık 547 milyon TL) rekor fiyata satıldı.
Koons'un tavşan figürlü heykeli, Christie's müzayede evince New York'ta açık artırmaya sunuldu. Paslanmaz çelikten yapılan...