loader
Hızlı trene ÇED müjdesi

Hızlı trene ÇED müjdesi

Hızlı trene ÇED müjdesi
Antalya’da 530 kilometrelik Konya-Aksaray- Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi için ÇED engeli aşıldı
ANTALYA'NIN 100 yıllık demiryolu rüyasında iyi haber geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve Konya üzerinden Antalya'ya bağlanacak hızlı trenle ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı' (ÇED) verildi. 530 kilometrelik Antalya-Konya-Aksaray- Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi için önemli bir engel de aşılmış oldu.

İKİ KOLDAN GELİYOR
Antalya'yı Anadolu'ya bağlayacak iki hızlı tren hattı projesi bulunuyor. Antalya-Konya hattının yanı sıra, Eskişehir'e bağlantılı Afyonkarasihar- Isparta ve Burdur üzerinden bir hat projesi daha bulunuyor. İki proje üzerinde hat belirleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. İki hat, Antalya'nın turizm potansiyelinin bölgeye yayılmasına katkı sağlayacak.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %13,2 arttı.

Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,2 artarak 7 milyar 973 milyon 963 bin $ oldu. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %87,8'i yabancı ziyaretçilerden, %12,2'si ise yurt dışında ikamet ...

Başkan Küçükkuru’dan, 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

İbradi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj

yayımladı. Küçükkuru mesajında, “Her şartta, ne olursa olsun, yurt içinde ve dışında görev

yapan tüm doktorlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi ve sö...

Kepez’den semt pazarlarına ücretsiz servis 

Kepezlilerin yaşamlarını kolaylaştıran uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Kepez Belediyesi, semt pazarlarına ücretsiz servis hizmeti sunmaya başladı. 
Kepez Belediyesi, sosyal belediyecilikte yeni bir projeyi daha Kepezlilerin hizmetine sundu. Kepezlilerin yaşamlarını  kolaylaştıran uygulamalarına bir yenisini da...