loader
Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Robotlar üzerine çok ciddi bir çalışma içerisinde olan Boston Dynamics, geçtiğimiz sene bir hayli kötü davrandığı Atlas robotuna yeni hareket kabiliyetleri kazandırdı.

Boston Dynamics tarafından Şubat 2016’da paylaşılan videoda, Atlas’ın sorunlara ne gibi tepkiler verdiği gösterilmişti. Sorunlar insan eliyle yaratılırken, Atlas’a karşı gerçekleştirilen davranışların bazı sosyal medya kullanıcılarını üzdüğünü bile görmüştük. Boston Dynamics, videoyu espirili bir şekilde Atlas’ın kapıyı çarpıp gittiği bir sahne ile sonlandırmıştı.

 

Videonun yayınlanmasının üzerinden yaklaşık 1 buçuk sene geçti. Boston Dynamics, bu süre zarfında Atlas’ı geliştirmeye devam ederek çeşitli hareket kabiliyetleri kazandırdı. Atlas’ın artık korkutucu derecede akrobatik olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni video, zamanında kötü davranılan robotun hırs yapıp kendini geliştirmesini konu alan bir hikayeyi tamamlar nitelikte. Videonun en sonundaki başarısız takla girişimi ise muazzam.

Hareket kabiliyetleri konusunda neredeyse zirve yapan Boston Dynamics robotlarının, güçlü bir yapay zeka ile birleştirilince neler yapacağını merak ediyoruz.


Etiketler: robotlar Boston akrobatik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

“SÜRÜCÜ BELGESİ ALIRKEN YAŞ DEĞİL OLGUNLUK ÖNEMLİ”

Türkiye’nin ilk Trafik Psikoloğu Prof. Dr. Yeşim Yasak, Radyo Trafik’te, Radyo Trafik Ankara Yayın Yönetmeni Elvan Palaşoğlu’nun sunduğu “Uzman Görüşü” programına konuk oldu. Prof. Dr. Yeşim Yasak, ehliyet almanın şartları ve araç kullananların ruhsal durumu hakkında ö...

CHP’Lİ BAYAR PARTİNİN YAKIN GEÇMİŞİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

CHP TARİHİNE İZ BIRAKMIŞ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

CHP’Lİ BAYAR’DAN BİRLİK VURGUSU

 

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar: Partimizde önceki yıllarda görev almış il başkanlarımız, milletvekillerimiz, merkez ilçe başkanlarım...

Kepez’in yürekleri ısıtan projesi, Türkiye’ye örnek oldu

Kepez Belediyesi’nin belediye yemekhanesinden çıkan organik yemek atıklarından sokak hayvanları için kedi ve köpek maması ürettiği yürekleri ısıtan projesi, diğer belediyelere de örnek oldu.

Kepez Belediyesi’nin, sosyal ve çevreci projesi büyük ilgi görüyor. Beledi...