loader
Bodrum katındaki hurda uçak hurdacıya verildi, herkes rahatladı

Bodrum katındaki hurda uçak hurdacıya verildi, herkes rahatladı

Ambarlı Mahallesindeki bir binanın yıllardan bu yana kullanılmayan bodrum katını kiralamak isteyenler sahibini aradı. Kapısı iple bağlı, zaman zaman evsizlerin kaldığı bodrum katına giren bina sakinleri içeride kime ait olduğunu bilmedikleri 2 kişilik, ultralight yani hafif uçak sınıfında, tek motorlu bir uçağın gövde ile kanatları olduğunu görünce şaşırdı. Duyanların da inanamadığı bodrumdaki uçağın bodrum katı ile aynı binadaki işyeri boş dükkan sahibinin 15 yıldan bu yana ortalıkta görünmediği, kimse tarafından da tanınmadığı ifade edildi.Kitfox tipi olduğu belirtilen uçağın sadece arka küçük tekerleğinin ve bazı küçük parçalarının bulunduğu, motor ile ön tekerlerinin söküldüğü belirlendi. Gövde ve kanatları ayrı bulunan ahşap uçağın sırrı DHAnın haberinin yayınlanması ardından çözüldü. Uçağın, Tercüman gazetesinin 28 Haziran 1989'da Sibel Can'ın yaptığı çekilişle okurlardan Sacide Yıldız'a verildiği talihli okurun bunu uçmaya meraklı havacı Birol Yağcıya sattığı ortaya çıktı. Birol Yağcının,Hezarfen Havaalanı açıldığında uçağı oraya götürdüğü 5-6 defa kaza geçirdiği her seferinde onarıp uçmaya devam ettiği ardından Avcılardaki binanın bodrum katında saklandığı ifade edildi.


Etiketler: bodrum katındaki uçak uçak haberleri uçak tamiri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

DOĞAYI KORUMA PROJESİNİ MANAVGAT BELEDİYESİ’NE TESLİM ETTİ

Manavgat Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu 3’ncü sınıf öğrencisi Mustafa

Muhammed Gayretli, “Doğayı Koruma Planım” adlı projesini teslim etmek

amacıyla Manavgat Belediyesi’ni ziyaret etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü

Sözen’e hitaben yazdığı mektup...

MİNYONLAR MÜZİKALİNE DAVETLİSİNİZ !

   20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA GÜNÜ, DOĞA VE İKLİM BİLİNCİNİ KÜÇÜK ÇOCUKLAR ARASINDA YAYARAK, YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN, TÜRK KANSER DERNEĞİ YARARINA MİNYONLAR MÜZİKALİNE DAVETLİSİNİZ. ! anaokul ve ilkokullu çocuklar için uygundur.

MUTLUKEKLER Pati...

Hakkari'de hain terör saldırısı: 2 asker şehit 1 asker yaralı

HAKKARİ 'de teröristlerce askeri araca saldırı düzenlendi. Düzenlenen hain saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Hakkari bölgesinde askeri araca PKK'lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan saldırı sonucu 2 askerin şehit...