loader
Bin 400 yıllık Hereke Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Bin 400 yıllık Hereke Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Körfez’de yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı sanılan Hereke Kalesi’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. İlk etabın tamamlanması sonrası ikinci etap çalışmalarının başlatıldığı kale, ‘En İyi Proje’ ödülünün ardından geçtiğimiz hafta da bir ödül daha almıştı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hereke Kalesi’nde hedef tamamen bitmiş olarak 2018 yılında turizme kazandırmak.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve 1400 yıllık tarihi olan kalede surlar üzerinde çalışma devam ederken, ortaya çıkan görüntü şimdiden tarih tutkunlarını büyüledi. Restorasyon çalışması dışında bölgenin çevre düzenleme çalışmaları da başladı. 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan restorasyon çalışması bittiğinde bölge turizmi için de önemli bir eser ortaya çıkarılmış olacak


Etiketler: hareke kalesi tarihi kale

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

​‘Kendi Yolumda’ filminin çekimleri tamamlandı

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği, başrolünde Gökhan Özoğuz’un yer aldığı 'Kendi Yolumda' filminin Adana'da 6 hafta süren çekimleri tamamlandı.

Oyuncular v...

MUCİZE DOKTOR

MUCİZE DOKTOR


5 yıl önce Best Haber

Bir sır yüzünden Betüş’ün ameliyatı yapılamaz ve Adil kurul toplamak zorunda kalır. Bu sırada

acile kahramanlık yapmaya çalışırken ağır yaralanmış bir adam gelir. Ama adamın sakat

kalmasını önleyecek bir prosedür henüz icat edilmemiştir. Ferman yine de vazgeçmez v...

HASAN VE HASANAĞA : ÖRTÜŞEN İSİMLER

Hasanağa’ya gidiyorum der, insanlar çoğunlukla. Restaurant kelimesi yabancı, lokanta kelimesini gereksiz görürler belki de. Bana ise lokanta kelimesi yakın geliyor.

Hasanağa Lokantası mekan olarak Nurettin Bey’in dedesi Hasanağa’ya ait. O, bu evde, bir tüccar olarak güzel şeyler yaşamıştır...