loader
ANTALYALILARA SU BEDAVA

ANTALYALILARA SU BEDAVA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den Antalyalılara müjde… Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanan Antalya’da 5000 litre (0-5 metreküp arası) kullanılan su için aboneler herhangi bir ücret ödemeyecek.

Aile ekonomisine katkı

Her konuşmasında “su hayattır” diyerek suyun önemine vurgu yapan Başkan Türel, “14 Şubat ‘Aşkım Antalya’ Proje Tanıtım Toplantımızda değerli hemşehrilerime son hafta müjdeler vereceğimi söylemiştim. Rakip aday arkadaşlarımız projelerimizi taklit ettiği ve kendi projeleri gibi göstermeye çalıştığı için bu müjdeleri bugün açıklamayı tercih ettik. Bundan sonra 5000 litre (0-5 metreküp arası) su kullanan vatandaşlarım su parası ödemeyecek. Su parası ceplerinde kalacak. Aile ekonomilerine katkı olacak” dedi.

Başkan Türel, “Bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak, bu hizmetimizi de Antalyalı hemşerilerimize kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

5000 litreye (5 metreküp) kadar suyun Antalya’da yaşayanlara nasıl verileceğini anlatan Türel, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Antalya Su ve Atıksu İdaresi‘nin (ASAT) toplam elektrik gideri 120 milyon TL civarında olup, saatte 35 MGh elektriğe ihtiyaç duymaktadır. Önümüzdeki dönem yapacağımız 12 MGh HES (Hidro Elektrik Santrali) ve 15 MGh GES (Güneş Enerjisi Santrali) ile birlikte toplamda 27 MGh elektrik üretim tesisi kuracağız. Böylelikle, ASAT’ın elektrik giderlerinin yaklaşık yüzde 75’i yeni kurulacak bu santrallerden karşılanacaktır. Yeni kurulan bu santraller, toplamda 90 milyon TL civarında elektrik üretimi gerçekleştirecektir. İşte HES ve GES’lerden üreteceğimiz elektrik bizlere büyük bir tasarruf imkânı doğururken,  bu tasarruf, Antalyalı hemşerilerimize 5 metreküp suyu bedava vermemize imkân sağlayacaktır.”

444 bin abone var

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü bünyesinde 5000 litre su kullanan abone sayısının 444 bin 262 olduğunu belirten Başkan Türel,  “Bu rakam Antalya’daki toplam abone sayısının yüzde 35’ine denk geliyor. Söz konusu yüzde 35’lik bölüm, 5000 litre su kullanımı için neredeyse su parası hiç ödemeyecek konumdadır. Diğer aboneler ise yine, kullandığı 5 metreküp su için herhangi bir ücret ödemeyerek  aile ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Başkan Türel, Antalya’nın altyapısı konusunda önemli yatırımlara imza atan ASAT’ın her şartlarda vatandaşa kolaylık sağlayan tarifeler üzerinden hizmet verdiğini vurguladı. Türel, kentin yüz akı olan ASAT’ın yatırımlarına da aynı hızda ve titizlikte devam edeceğinin altını çizdi.


Etiketler: Antalya

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Turunç Masa, Muratpaşa’ya bağlar

Turunç Masa, Muratpaşa’ya bağlar


4 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘sorun çözen’ uygulaması Turunç Masa’ya Şubat’ta ulaşan 9 bin 345

başvurunun yüzde 94.4’ü çağrı merkezi, internet ve sosyal medya uygulamaları üzerinden gerçekleşti.

Belediyeye gelmeden dahi sorunlarına çöz...

Büyükşehir’den trafiğe levhalı önlem

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezinde olduğu gibi kırsal alanda da
çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Alanya'da bir süre
önce asfalt dökülen Gedevet Yolu’nun Taşatan yol ayrımına kadar olan böl&uu...

Başkan Topaloğlu, Ulusal Kanal’a Kemer ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ulusal Kanal’a Kemer ve turizm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
 

Sektörde yaşanan son gelişmeler, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı vizelerin bir kısmının kaldırılması, Kemer’deki turizm gelişmeleri ve doluluk oranları ha...