loader
ANTALYA-OSCAR HATTI

ANTALYA-OSCAR HATTI


55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde
Yarışan ve ödül alan 3 film Oscar yolunda
 
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar adaylarını açıkladı. Listede bu yıl 55. Uluslararası Film Festivali’nde yarışan ve ödül alan 3 film; Bir Aile İşi (Shoplifters), Kefernahum (Capernaum), Soğuk Savaş (ColdWar) da yer aldı.
 
‘Bir Aile İşi’ Antalya 55. Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’, Kefernahum-En İyi Erkek Oyuncu’ ile ‘Genç Jüri En İyi Film’ ödüllerinin sahibi olmuştu. En İyi Yönetmen" ödülü ise Bir Aile İşi (Shoplifters) filminin yönetmeni HirokazuKoreeda’ya verilmişti. Filmler, 24 Şubat 2019'da Dolby Theatre'da 91. kez düzenlenecek törende Oscar için yarışacak.
Festival uluslararası boyutu ile büyük başarı sağladı
Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek, Türk sinemasının dünyaya açılımını desteklemek, sanat değeri yüksek ve nitelikli filmleri sinemaseverlerle buluşturmak için geçen yıl ‘Ulusal’ ve ‘Uluslararası’ kategori birleştirilmişti. Sanat Direktörlüğünü Mike Downey, Sanat Danışmanlığını MirsadPurivatra’nın üstlendiği, 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 55. Uluslararası Antalya Film Festivali, uluslararası yarışma kategorisinde dünya sinemasının en iyilerini ağırlamıştı.Oscar heyecanı için geri sayım sürerken bu yıl 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında yarışacak Oscar adayı filmler Capernaum, ColdWar, NeverLookAway, Roma ve Shoplifters olarak açıklandı. Bu filmlerden Capernaum, ColdWar (Soğuk Savaş) ve Shoplifters (Bir Aile İşi) 55. Uluslararası Film Festivali’nde yarışmış ve ödül almıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bunun Uluslararası Film Festivali’nin başarısı olduğunu belirterek, festivalin uluslararası boyutunun öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
Uluslararası Film Festivali adından söz ettiriyor
Geçtiğimiz yıl uluslararası boyuta taşınan 55. Uluslararası Antalya Film Festivali başarıları ile adından söz ettiren bir festival haline geldi. Bu yıl düzenlenen 55. Uluslararası Antalya Film Festivalinde Türkiye prömiyerini yapan ve ödül alan Göç Mevsimi (Birds of Passage), Bir Aile İşi (Shoplifters), Ayka, Kefernahum (Capernaum) ve Soğuk Savaş (ColdWar) filmleri önce dünyaca ünlü Oscar yarışında ilk 9’a kalan filmler arasında yer aldı. Bu 5 filmden üçü ise 2019 Oscar Ödülleri için en iyi yabancı dilde film kategorisinde yarışmaya hak kazandı. 
“Festivalimiz OSCAR Kalitesi’nde”
Bugüne kadar Antalya’nın ve Antalya Film Festivali’nin çıtasını hep daha yukarıya taşıma gayretinde olduklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uluslararası boyutuyla 2 yılı geriden bırakan Antalya Film Festivali’nin bu kadar kısa sürede gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu ifade etti. Festivalin hem katılan filmler hem de jürisi açısından değerlendirildiğinde Oscar kalitesinde olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yarışan ve ödül alan 5 filmin önce Oscar’da yarışacak son 9 film arasına girmesi, ardından bu filmlerden 3’ünün Oscar Adayı olarak finale kalması son derece önemlidir” dedi. 
Festivalin yükselişi sürecek
Başkan Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ilerleyen süreçte yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın sayılı festivalleri arasında yer almasının önünde bir engel kalmadığına değinerek, Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında verilecek “Türk Sinema Endüstrisi Ödülleri”nin de bu yükselişe önemli bir katkı sunacağını ifade etti. 
 


Etiketler: 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’ 55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışan filmler 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ödül alan filmler Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar adayl

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir tarihi Kaleiçi’ni temizledi

Poşetler dolusu çöp çıktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarihi Kaleiçi genelindeki metruk alanlarda
temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ekipler poşetler dolusu çöp çıkarttı.
Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Şube Müdürl...

Davut Çetin: Dijital Destinasyon Pazarlaması Yapmalıyız

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, turizmde başarılı olmanın yolu sosyal medyadan geçtiğini belirterek, "Eskiden pazar analizi için yurtdışında, Almanya'da anketler yapardık. Şimdi Facebook veya sosyal medya analizi yapmak ç...

KARİYER MERKEZİ

KARİYER MERKEZİ


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi Kariyer Merkezi, yaklaşık 5 yıl içinde merkeze kayıt yaptıran 34 bin 398 kişiyi 34

bin 540 ayrı işe yönlendirdi. Yönlendirmeler sonucunda 4 bin 194 kişi, Kariyer Merkezinin insan

kaynakları hizmeti verdiği firmalarda işe yerleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi Kariyer Merkezi, ...