loader
ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD'nin bu kararına saygı duyduğunu belirten Azoulay, "ABD, UNESCO'nun başlangıcı ve sonu değildir." dedi.

"Karar sürpriz olmadı"

UNESCO'nun ABD olmadan da faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Azoulay, ABD'nin 2011 yılından bu yana kendisine düşen payı UNESCO'ya ödemediğini hatırlattı.

ABD'nin "çok taraflılık" ile ilgili pozisyonu göz önüne alındığında bu kararının "sürpriz" olmadığını belirten Azoulay, UNESCO'yu terk etmenin ABD'nin çıkarına olmadığına inandığını vurguladı.

Azoulay, ayrıca UNESCO'yu siyasi gerginliklerden uzak tutulması ve örgütü bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği sözlerini ekledi.


Etiketler: birleşmiş milletler abd amerika unesco

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İngiltere’de Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine“2 yıl çalışma izni verildi”

2020’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri artık ingilterede 2 yıl iş arama imkanı bulacaklar. 2012 yılından bu yana akademik alanda eğitim gören öğrenciler okulları biter bitmez ülkelerine dönüyordu ancak. Bu yıl itibariyle İngiltere yabancı öğrencilere 2 yıl çalışma vizesi im...

Pakistan ve Hindistan sınırı günden güne ısınıyor! Yine çatışma çıktı: Ölüler var

Pakistan ve Hindistan arasındaki Cammu Keşmir Kontrol Hattı'nda Hint askerlerinin ateş açması sonucu iki sivil hayatını kaybetti, bir sivil yaralandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, sınır köyleri Hot Spring ve Çirikot'ta Hint askerlerinin ateş açması sonucu iki ...

G-7 görüşmelerinden Macron'a 'İran' görevi çıktı

G7 zirvesinde bir araya gelen liderlerin en önemli gündem başlığı İran meselesiydi. G7 liderleri, zirvede alınan kararları İranlı yetkililere aktarmak için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görevlendirdi.

Fransa ev sahipliğinde düzenlenen G7 zirvesine Donald Trump ve Emmanuel Mac...